Wanneer je hebt besloten dat je een tatoeage wilt kun je bij ons langs komen om je idee te bespreken. Ook een eigen ontwerp behoort tot de mogelijkheden. We bespreken in welke kleur je de tatoeage wilt hebben en welke afmeting hij moet zijn. Ook op welke plaats hij moet komen is belangrijk. Het is mogelijk dat je een bepaalde tatoeage wilt hebben maar dat hij gewoon niet op een bepaalde plek past. De prijs wordt bepaald als je je definitieve keuze hebt gemaakt. Daarna kunnen we een afspraak inplannen voor wanneer de tattoo gezet kan worden, hiervoor vragen we wel een aanbetaling. De aanbetaling wordt met het eindbedrag verrekend.
Onze werkwijze
Voorbereiding:
Voor het zetten:
Er mag zeker 24 uur voor het tatoeeren geen alcohol , drugs of pijnstillers gebruikt worden. Voor aanvang wordt nog een keer de juiste kleur, afmeting en de exacte plaats doorgenomen. De huid wordt schoongemaakt, geschoren en gedesinfecteerd. Vervolgens wordt er een afdruk van de tatoeage op de huid geplaatst met een soort ‘carbon’. Daarna wordt, waar je bij bent, de tatoeage machine in elkaar gezet. Alle onderdelen worden steriel uit de verpakking gehaald. Ook de inkt wordt in wegwerpcupjes gedaan.
We vragen iedereen die een tattoo door ons wil laten zetten dit toestemming formulier alvast thuis uit te printen en in te vullen.
Het zetten:
Als eerste worden de buitenlijnen aangebracht, dan de schaduw en daarna wordt de tatoeage eventueel ingekleurd.
Na het zetten:
Als de tatoeage af is wordt hij schoongemaakt en afgedekt. Dan worden de naalden weggegooid in een speciale naaldcontainer. De rest zoals inktcupjes, doekjes etc. worden weggegooid. Na anderhalf tot 2 uur kan de folie verwijderd worden. De tatoeage hoeft daarna niet meer afgedekt te worden.
Nazorg:
Na anderhalf tot twee uur folie verwijderen.
Was je handen grondig met Uni Cura Zeep of een ander soort desinfecterende zeep. Spoel de tatoeage af met koud/lauw water. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen Dep de tattoo na het wassen met een schone handdoek of een tissue droog. Houd de tatoeage zoveel mogelijk vettig , het liefst met bepanthenzalf. Smeer Bepanthen zalf op de tattoo.
Druppel geen wonddesinfectie middelen zoals Sterilon of Betadine op de tattoo. Draag geen pleisters of verband over de tatoeage. Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorbaden, bubbelbaden en natuurlijk zwemwater). Maak ook geen gebruik van sauna en stoombaden. Stel de getatoeerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei-afstoot verschijnselen van de tattoo of bij pijn altijd contact op met de huisarts of bel ons voor advies.