Permanente make-up

Uit hoeveel keer bestaat een behandeling?

Het zetten van wenkbrauwen, lipliner en eyeliner bestaat altijd uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt gebracht zal na 1 maand ongeveer 30-40% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat u een 2e keer komt voor de nabehandeling. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een 3e behandeling nodig, iedere huid reageert namelijk anders.

Is permanente make –up blijvend?

Nee, de pigmenten die bij permanente make-up in de huid worden gebracht zullen gemiddeld zo’n 3 tot 5 jaar blijven zitten, afhankelijk van hoe de huid reageert. Waarom neemt men permanente make-up?

Er zijn veel redenen om permanente make-up te nemen, namelijk:

U sport veel, u heeft geen zin of tijd om veel tijd aan uw make-up te besteden, u heeft geen wenkbrauwen, u heeft blonde haartjes bij wenkbrauwen en wimpers, u heeft een ziekte of bent behandeld met chemotherapie waardoor u geen haar meer heeft, u heeft een hazenlip of u heeft littekens . U ziet, er zijn zeer veel redenen voor het nemen van een permanente make-up, het meest belangrijke aan PMU is dat u zich er beter door gaat voelen.

Hoe verloopt de behandeling met permanente make-up?

U dient 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken.

Als u bloedverdunners gebruikt dient u dat voor de behandeling te melden.

Na aankomst wordt samen met u een vragenformulier over uw gezondheid doorgenomen, die u naar waarheid invult en ondertekend.

Vervolgens wordt bekeken welk type u bent, welke wensen u heeft en welke kleuren het beste bij u passen. Daarna wordt de verdovende crème aangebracht. (Het is in Nederland verboden om deze crème te verstrekken zonder

doktersvoorschrift, hierdoor dient u een recept voor de Emla crème bij uw huisarts aan te vragen en deze tube voorzien van uw naam mee te nemen voor uw behandeling). Na 15 minuten wordt de crème verwijderd en zal de wenkbrauw of liplijn worden getekend met de kleur pigment die in

overleg met u wordt gekozen. Ook tijdens het tekenen van de wenkbrauwen/liplijn zal met u worden overlegt over de vorm. Tenslotte is het uw gezicht en het is belangrijk dat u zich prettig voelt voor, tijdens en na de behandeling.

Na de behandeling wordt met u de nazorg doorgesproken. Ook wordt met u een vervolg afspraak gemaakt voor de eventuele nabehandeling.

De behandeling duurt 1,5 tot 2 uur.

De huid zal na ongeveer 7 dagen hersteld zijn

Nazorginstructie bij het zetten van Permanente Make-up

Was (altijd) uw handen voor u uw wond gaat verzorgen.

Was de gepigmenteerde plek met lauwwarm water en milde zeep en dep droog met een schone tissue of handdoek.

Reinig tweemaal per dag met lauwwarm water en milde zeep, geen sterilon of betadine

Smeer de gepigmenteerde plek 3 a 4 maal per dag in met vaseline bodylotion, vaseline of calendulazalf.

Dek de gepigmenteerde huid niet af met pleisters of verband, dit vertraagt het genezingsproces en vermeerderd bacteriegroei.

Krab bij jeuk niet aan uw huid en verwijder absoluut geen korstjes (hierdoor trekt u de inkt uit de huid en ontstaan er witte/ lichtere plekjes in de gepigmenteerde plek) deze dienen vanzelf los te laten.

Afhankelijk van uw lichamelijke conditie en gezondheid zal de opperhuid gemiddeld na zeven dagen genezen zijn.

Ga de eerste dagen na het zetten van uw permanente Make-Up niet!! zwemmen, in bad, naar de sauna en zonnebaden (dus ook geen zonnebank), zelfs niet als u zonnebrandcrème gebruikt.

Draag geen strakke kleding over de gepigmenteerde plek.

Rook de eerste dag niet.

Persoonlijke hygiëne is tijdens het genezen van uw huid absoluut noodzakelijk.

Wanneer u bovenstaand advies opvolgt zal uw Permanente Make-Up mooi genezen.

(Voorbeeld)

RSS
Follow by Email
Instagram