Piercings

(alleen op afspraak!!!)

De term ‘piercing’ is afkomstig uit het Engels en betekent het maken van een gaatje in de huid, waarbij een metalen voorwerp door dit gaatje wordt geplaatst. Dit voorwerp is een sieraad en deze zijn verkrijgbaar in chirurgisch stalen piercing, 14 karaat gouden piercing, 18 karaat gouden piercing, titanium piercing, blacklight piercing, teflon piercing en PTFE piercing. Wij piercen alleen met onze eigen sieraden van titanium. Na een bepaalde genezingstijd kun je de piercing veranderen in elk gewenst materiaal.

We vragen iedereen die een piercing door ons wil laten zetten dit toestemmingsformulier alvast thuis uit te printen en in te vullen.

Enkele voorbeelden van piercings zijn:

*Gezichtspiercings
*Surfacepiercings
*Dermal Anchors
*Intiempiercings

In de begintijd van de piercing werden deze alleen gedragen door een gedurfde groep mensen. Tegenwoordig is de piercing helemaal ingeburgerd en trendy. De groep mensen boven de 30 jaar die een piercing hebben groeit zeer sterk. Sinds de midden jaren 90 werd het steeds populairder om gaatjes in de bovenrand van het oor te nemen. Enkele jaren later kwam de traguspiercing in de mode. Deze is tegenover de gehoorgang. Rond 2004 is het stretchen van de oorlellen steeds populairder geworden. De sieraden zoals tunnels, plugs of spiralen hebben een afmeting van soms wel vijf centimeter.

Er is bij ons iedere dag een vrouwelijke piercer aanwezig om je te helpen en informeren. Ben je onder de 16 jaar dan moet je wel 1 van je ouders mee nemen en het toestemmingsformulier getekend mee nemen. jullie zullen beide ook een geldig legitimatiebewijs mee moeten nemen. Zonder legitimatie word er geen piercing gezet!

 

(Voorbeeld)